torsdag 7 februari 2013

Sockerkaka med smörstekta kaneläpplen.

3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mandelmassa

Fyllning
2 stora äpplen
2 msk smör
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
Smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Tillsätt riven mandelmassa i smeten.
Kärna ur och skär äpplena i bitar. Stek dem i smör, strösocker och kanel tills de fått stekyta och börjar mjukna.
Blanda äppelbitarna med smeten och fyll en smord och bröad sockerkaksform.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett tårtfat eller ett brödgaller.


1 kommentar:

  1. Mmm gott=).
    Tack för din kommentar hos mig=). Det va kul att hitta hit. Va mycket spännande ni har framför er nu med huset.

    Vårt trägolv är från Södra interiör och heter Luna. På bottenvåningen har vi lagt golvet på någon typ av "lim-matta" (min sambo har all koll på det där). Golvet är ju alltså inte skruvat eller något sådant. Det funkar väldigt bra måste jag säga. Visst rör det lite på sig med de olika årstiderna, men inget som stör.

    Lycka till med ert projekt!
    Ha det fint, kram Clara

    SvaraRadera

Tack för din söta kommentar <3