Idag när regnet öste ner kändes det nästan som höst, så jag blev så himla sugen på att baka en äppelkaka. Äppel och kanel är ju aldrig fel.!
Denna äppelkaka är så underbart god, så jag måste bjuda er på receptet
Pajdegen:
2 dl havregryn eller vetekli
2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
Fyllning:
5 grovrivna äpplen
3 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl crème fraiche
1 dl hackade nötter, gärna sötmandel
1,5 tsk mald kanel
Ugn: 175 grader
Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Finfördela fettet i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform och ställ den i kylen ca 30 minuter.
Bred ut äpplena över pajdegen. Förgrädda i mitten av ugnen 10 minuter.
Vispa ihop äggen med strösockret och vaniljsockret. Rör ner crème fraichen och häll blandningen över äpplena. Strö över nötter och kanel. Grädda ytterligare ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din söta kommentar <3